fredag 30 mars 2012

Att fånga möjligheter

Plötsligt for en möjlighet förbi - jag sträckte mig efter den och fångade den i flykten!

Jag får ofta höra att jag är väldigt aktiv på facebook! Att det verkar hända mycket!
Det gör det verkligen och det med en rasande fart. Även om Facebook inför förändringar med jämna mellanrum och det finns mycket som jag inte är insatt i så känner jag att det är ett otroligt praktiskt verktyg! Jag gillar det! Det är som med Alexanderteknik! Jag använder mig av redskapet, jag väljer själv hur, till vad och när. Det förenklar mitt liv på så många sätt att ha lärt mig att använda dessa verktyg.

Det är det som är så fantastiskt med att lära ut Alexanderteknik. Att få sätta detta redskap i "händerna" på andra människor. Att se hur andra kan ta kontroll över och hantera sina liv, sin hälsa och sin kropp. Istället för att vara hänvisade till andra hela tiden. Det är toppen att det finns massor med olika tekniker, behandlingar, träningssätt, träningsredskap, tillskott, terapeuter, coacher - för vi kan alla behöva hjälp på traven med ibland det ena och ibland det andra. Det finns ingen metod, diet, träning som kanske kan ge dig allt utan du behöver lite olika för att du ska få ihop ditt eget livspussel.

Alexandertekniken är ramen, basen, botten och stödet som ger dig möjligheterna att kunna växa på alla plan.
Som ger dig en stark rygg! Inte för att du lägger många timmar på någon speciell träning eller använder några särskilda kläder utan för att det helt enkelt är helt naturligt att ha en stark rygg och ha en bra kroppshållning! Det finns inbyggt i oss, som en reflex!

När man blir medveten om de vanor som hela tiden aktiveras. De rörelsemönster och hållningsvanor som gör att vi sjunker ihop, krummar oss, säckar ihop, förkortar oss. Det som sker när vi knyter oss, låser oss, håller andan, fixerar blicken, tänker samma tankar, känner samma känslor m.m. Kan vi bli medvetna om detta och hejda detta så behöver vi inte göra så mycket. Vi återgår till en naturlig balans och en koordination och frihet i vår kropp som är fantastisk. Det blir lätt att röra sig, det ger en god hållning utan ansträngning, andningen sköter sig själv och det blir lättare att leva!

Det kan bli lättare att fånga möjligheter för man ser dem helt enkelt!

Jag såg möjligheten att vinna en analys av hemsidan genom Driftig.nu! Tänkte att det vore väl toppen, att få hjälp med min hemsida! Vad mer kan jag göra med den för att den ska bli intressant och lätt att få information från. Att få tips om hur jag får den mer synlig så att alla i Sverige kan få kunskap om Alexanderteknik! Jag vill att hemsidan också ska bli ett praktiskt redskap både för mig och för dig - hoppas verkligen att jag vinner!!!

torsdag 15 mars 2012

Utrensning, nätverksträff och ny facebooksida!

Några dagar av förkylning gav ett plötsligt stopp i vardagen! Jag trodde att det var influensa men i så fall är den av en mildare art. Jag har haft mycket jobb, barnen har varit förkylda och jag har samtidigt haft mycket funderingar och grubbel kring barndomshemmet som är till försäljning.
Det är så skönt att kunna lita på kroppen! Den säger stopp när det är stopp som behövs, tycker jag i varje fall. Det är inte alltid lämpligt (med tanke på jobb och andra åtaganden) men ur ett större perspektiv brukar det vara det bästa.

Det ger tid till bearbetning och utrensning och det känns som om det passar bra så här i mitten av mars. Jag ska skyffla ut massa gammal bråte och samtidigt försöka skapa tomrum och tid över till att öppna upp för något nytt!

Om några timmar är det dags för ännu ett av Qoola Qvinnors nätverksträffar här i Göteborg. Det är 83 stycken som har anmält sig till Afternoon Tea på Soho.
Siv Thuresdotter, Agneta Oreheim och jag är oerhört glada för det gensvar vi fått på dessa träffar. Fantastiskt att känna att det finns ett sådant intresse och en sådan kraft när vi samlas!

Vem vet vad vi kan hitta på tillsammans?!!
Vilka samarbeten kommer att startas?!!
Vilka upplevelser kommer vi att dela?!!

Många av oss är småföretagare utan anställda och utan arbetskamrater.

Precis som att var och en av oss fungerar bättre som en helhet (när kropp och sinne är närvarande och i kommunikation) så kan vi som företagare fungera bättre när vi är närvarande i ett sammanhang och i kommunikation med andra!

Några dagars soffliggande kontemplation har också gett mig beslutsamheten att öppna en ny facebooksida som heter "Alexanderteknik - Tips, frågor & svar om ergonomi, hälsa & utveckling"

Se: http://www.facebook.com/Alexanderteknik

Välkommen till min nya sida!!

Dags att lämna soffan! Nu är tiden inne att vara aktiv!

söndag 4 mars 2012

Berika och värna om livet hos Punctum Saliens

Att utmanas är också ett sätt att berika och värna om livet! Det är många gånger lättare att låta bli att utvecklas...att skylla på att man inte kan eller inte får rätt hjälp eller ren och skär lättja osv. Sådan är jag när det gäller tekniska saker! Oj, så mycket motstånd jag har...!

Jag blev inbjuden att skriva ett gästinlägg för Punctum Saliens. Skriva tycker jag är roligt och det har jag alltid tyckt! Förmodligen är det kopplat till positiv bekräftelse i skolan då jag älskade att skriva uppsats!

Elisabeth som bad mig skriva inlägget skickade mig en "ikon" som jag kunde använda när hon publicerat inlägget. Ikon?? Vad kan det vara? Jag vågade trycka på det hon skickat till mig och upp kom den fina ikonen där det står Månadens gästinlägg, bild på mig osv. Vad ska jag göra med den? Som en struts som stoppar huvudet i sanden tänkte jag för mig själv att det får jag be min man hjälpa mig med när han kommer hem...

Idag sa jag dock Stopp! Stannade upp!
Såg mitt mönster/min vana av att inte vilja lära mig något nytt som jag kan ha nytta av när det gäller min dator (för vilken gång i ordningen som jag sett den vanan i vitögat utan att välja en ny väg har jag ingen aning om men det är ofantligt många).

But enough is enough!

Idag är dagen då jag tänker på att låta min nacke vara fri, sänder mitt huvud framåt/uppåt så att min rygg kan förlängas och vidgas (skönt, nu kunde jag andas djupare igen!), känner fötterna i golvet, säger nej till min vana, fortsätter att ta hand om "mig själv på bästa AT-vis) och provar mig fram steg för steg...
Ännu vet jag inte om ikonen och länken kommer att komma med på detta blogginlägg men i så fall har jag ändå börjat en ny bana, jag har börjat göra mig lite friare från det som stoppar mig och Det är ett Stort Steg framåt!
Läs gärna mitt gästinlägg och passa på att titta runt på Punctum Saliens för där finns massor av tänkvärt, matnyttigt och vackert! Tack Elisabeth för att du gav mig möjlighet att skriva och ändra en vana!

http://www.punctumsaliens.se/skattkammare/barbro-olsson-skapar-mojligheter-for-manniskor-att-utvecklas

Ha en underbar dag och början på denna första vecka i mars! Jag är megastolt över mig själv och tar med mig det under dagen!!