torsdag 17 januari 2013

Nytt år! 2013 och vi går snart in i Ormens År!

Jag vet inte så mycket om den kinesiska zodiaken men själv är jag en gris!
Men jag har läst att ormens år kan vara ett tursamt år så för dubbeltur ska jag leta upp min silvriga ormring!

Dessa vackra vintriga dagar är kalla och det är lätt att bli frusen men det känns så där lätt i kroppen som det kan göra när man är på väg in i något nytt och spännande.  

Jag ser flera nya samarbeten som kan utvecklas under våren bl a med Eva-Marie Janelo som har företaget www.neosoma.se 
Vi ska hålla några föreläsningar ihop i Göteborg (februari) och i Stockholm (april)och det känns jätteroligt. 
Hon är akupunktör och har sin grund i kinesisk medicin och det är ju ett område som ligger mig mycket varmt om hjärtat efter alla år av Tai Ji och Qigong.
Nu ska vi förenas och se vad vi kan erbjuda för att medvetandegöra hur känslor och tankar sätter sig i kroppens alla muskler som vanemässiga rörelsemönster, hållningsmönster, ansiktslinjer och mimik. Jag tror dessutom att vi kommer att ha mycket roligt och att sprida glädje är aldrig fel!

Sedan har jag varit i kontakt med ett intressant företag som heter Hälsobokarna. http://halsobokarna.se
Det ser positivt ut med ett tänkbart samarbete - jag jobbar gärna ännu mer med föreläsningar!

På tal om det så ger jag en föreläsning på Sensus den 29 januari! Här kommer länken ifall du vill anmäla dig till den! http://www.sensus.se/Om-Sensus/RegionerNew/Vastra-Sverige/Kontorsrot/Goteborg/Kommunrot/Goteborg/Forelasning-Alexanderteknik---Forelasare-Barbro-Olsson/ 
Jag är ambassadör i Göteborg för Qoola Qvinnor http://qoolaqvinnor.se

Det är ett kvinnligt nätverk där jag inspireras och utmanas. Där händer så mycket intressant och det har varit ett lyft för mig och min verksamhet att vara med där. Jag har fått många tillfällen att berätta om Alexanderteknik för människor som jag nnars förmodligen aldrig hade mött.

I mars ska jag ha en workshop i Vänersborg, det är ett samarbete med www.nianette.se

PÅ tal om Alexanderteknik så håller jag på att bjuda hit Malcolm Balk, AT-lärare och maratonlöpare. Inte för att jag själv springer men jag kanske kan pröva...Väldigt många av mina elever tränar löpning eller joggar och jag vill gärna lära mig mer om The Art of Running! Här hittar ni honom http://www.theartofrunning.com
Till Göteborg kommer han kanske den 27 maj! Håll ögonen öppna!

På Viloplatsen fortsätter jag att ge privatlektioner! Redan så här tidigt i januari har några nya, nyfikna på tekniken börjat ta lektioner. De som började 2012 börjar så smått höra av sig för att komma på 2013´s första lektion.

Mina två facebooksidor kommer om någon vecka bara vara en. Jag kom på att det kändes onödigt att ha två på samma tema. 

Enklare, lättare och roligare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar