torsdag 28 augusti 2014

Nätverk och föreläsningar - från ledigt till höststart

Nog kommer vi väl alla att prata om "sommaren 2014" då Sverige förvandlades.
Då dagarna var heta, kvällarna ljumma, nätterna då det inte gick att sova, mornarna som började vid femtiden och då luften doftade som den gör vid Medelhavet. Mättad av blomdoft. Ljuvliga sommar!

Men som alltid kommer det en höst, förhoppningsvis dröjer den riktiga hösten men sant är att höstterminen har börjat, sönerna är tillbaka i skolan och jag har öppnat dörrarna hos Equilibrium igen.  Välkomna till Viloplatsen!

Från lugn och stillhet på landet till full aktivitet och möten gick det väldigt fort...kanske är det så det ska vara, kanske en fingervisning om hur hösten kommer att bli.

Vi i Göteborgsfilialen till Artist -och-Musikerhälsan i Malmö träffades på Konstepidemin. Vi möttes för att prata om hösten och hur vi ska gå vidare för att sprida att vi finns. Det är väldigt roligt och intressant att ingå i detta team av kompetenser som på ett professionellt sätt kan möta musiker, dansare, skådespelare och sångare och deras specifika behov av rehab, friskvård och utbildning.
Nästa vecka ska vi samlas här i Göteborg, då kommer de som är med och jobbar i Malmö och Stockholms team hit.
https://www.facebook.com/pages/Artist-och-Musikerhälsan-Göteborg/722011764515887

Att komma tillbaka till stan efter att ha varit på landet innebar plötsligt mycket mer stillasittande märkte jag. Dator och IPad, fantastiska redskap men samtidigt så förödande för kropp och själ.
Det var härligt att ta tag i att städa lokalen bara för att slippa sittandet...

Förra torsdagen gick jag på en föreläsning. Jag har på Facebook länge följt Anneli Wester.
Hon har en makalös livshistoria att berätta. Bl.a har hon blivit känd för att bestiga höga bergstoppar utan hjälp och att (om möjligt) tälta högst upp! Onekligen imponerande bedrifter. Men det mest fantastiska och gripande med Anneli och hennes liv är hur hon har och fortfarande arbetar med att hela sig själv och sitt liv från de ohyggliga övergrepp som hon varit med om, bl a inom sjukvården.
Hon har på sitt eget "Annelistylevis" utvecklat strategier och sätt att klara av saker. Sakta men säkert släpper hon sårigt, vasst och hårt mot helt, mjukt och lent. Hon har hittat stillhet! Det är vackert!
Hennes nästa resa är till till att tillbringa tid med kampsports-nunnor. Minns ej var. Längre fram blir det säkerligen ännu fler höga berg som får äran att ha Anneli tältande på toppen.
https://www.facebook.com/AnneliWester.Liferules
www.anneliwester.se

Jag har även genom Folkuniversitetet lyssnat på Simon Skau igen, när han pratar om hjärnan och neuropsykologi. Förhoppningsvis käkar jag lunch med honom snart!
Det han pratar om i teori ligger väldigt nära det vi Alexanderlärare arbetar med i praktiken.
Hur man skapar nya stigar på ängen, nya banor i hjärnan. Hur man blir verkligt medveten om hur automatiskt vi reagerar på stimuli och hur vanemässigt vi känner, tänker och gör.

Alexandertekniken är en smart väg, en möjlig väg för individen att själv välja nya stigar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar