tisdag 14 april 2020

Det blev inga ägg i påsk...

Denna påsken åt vi inga kokta ägg. Det blev helt enkelt inte av. Vi åt ingen särskild påskmat överhuvudtaget utan gjorde en enkel middag med pasta när vi blev hungriga.
Påskpyntat har jag bara gjort lite på Viloplatsen 4. Eftersom det finns skyltfönster där tänkte jag att det är kul för de barn som eventuellt passerar.

Så enkelt det var att strunta i traditionerna som hör till påsken.

Vi är inte särskilt traditionsbundna vad gäller mat och högtider men om närmaste familjen träffas så hör det ändå till att äta ägg när det är påsk. Men i år när det bara var min man och jag som var i stugan så var det befriande skönt att inte göra något annat påskaktigt än att plocka några kvistar björkris och tre påskliljor. Att önska varandra och andra en Glad Påsk räckte gott.

Nu när vårt samhälle och vår värld har fått ett ankare i form av Coronaviruset, så får vi ge vår uppmärksamhet till mer näraliggande saker och aktiviteter. Det kan bli början till ett annat slags liv där vi kan leva medvetnare och mer i samklang med vår inre och yttre natur. Ingen kan väl undgå att beröras av hur natur- och djurliv återhämtar sig. Det är fantastiskt, tycker jag!

Känslan jag får från de flesta människor jag möter, i olika åldrar, från de närmaste bland familj och vänner till qigongdeltagare och mina elever är inte panik eller oro, utan ett slags lugn. Människor känns öppnare och friare och tycks ha lättare för att stanna upp. Mer uppfinningsrika. Det är som om vi (för stunden i varje fall) har fått chansen att lämna ekorrhjulet och får landa i något som är närmare oss själva och vårt egna inre tempo.

Alexanderlektioner går som vanligt att boka på Viloplatsen 4 men nu är du även välkommen att boka onlinelektioner på Zoom genom att maila barbro@alexandertechnique.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar