måndag 4 oktober 2010

Flöden i livet


När jag ville utbilda mig till lärare i Alexanderteknik , flyttade jag till England 1985.
Jag flyttade till Totnes i sydvästra England. Det är en underbar liten stad med vacker natur runtomkring.
Under de tre år som utbildningen pågick lärde jag mig om hur jag kunde hindra vanor som stoppade mitt flöde. Det kunde vara för mycket spänningar i nacken som ledde till att jag fick ont eller rädslan för att säga fel när jag skulle prata engelska som gjorde att jag sa fel osv.
Vanor kapslar in, vanor leder till stagnation, vanor stoppar flöden i kroppen, själen och tanken.

Den fina bilden ovan skickade en väninna till mig nyligen. Jag kunde inte öppna den. Men plötsligt dyker den upp för att visa mig att jag börjar få flöde även i min dataanvändning.

Barnet leds av sin intention och sin önskan. Det lilla barnet stoppas inte av tankar som: "detta går inte", "detta kan jag inte". Så småningom lär vi oss att allt inte är möjligt...

Men mycket mer än vi tror är möjligt om vi kan hejda vanorna som stoppar flödet!

Under mina år i England, blev det naturligt att ha ett flöde och flyt i min vardag. Att vara närvarande och att ha tillit till processerna i livet. Jag fick ett omedelbart facit på vad som fungerade bäst för mig.

Olika perioder i livet kräver olika fokus och där jag lägger uppmärksamhet är det enklast att tillåta och uppmuntra flöde. Det är mycket spännande att se det vad gäller mitt företagande. När nu barnen börjar bli större lägger jag mer och mer tanke och arbete på att nå ut med min verksamhet igen. Idag är det nätverkande som gäller och jag börjar märka att kranen som länge varit stängd, först började droppa lite. Nu börjar det rinna på ordentligt med Almi, artikel i P.S! och snart i ToppHälsa, facebook, Qoola Qvinnor, Walk & Talk och nu senast veckans medlem i Driftig.nu

När jag tittar ut ser jag solen börja titta fram och jag ska ut och promenera i höstflöde och höstglöd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar