torsdag 14 oktober 2010

Rensa i röran

För många år sedan fick jag i gåva en bok skriven av Karin Kingston. Kompisen som gav den till mig hade under flera år organiserat Karen Kingstons kurser i England.
Boken hette något med..."spaceclearing"...
Jag var lite bekant med ämnet fengshui och läste med spänning och växande intresse boken jag hade fått.
Kapitlet "Clear your clutter" blev så småningom en egen bok, på svenska kallad "Rensa i röran". Den var snart ett måste i varje hem...tänk att alla hade så mycket "clutter" att bli av med!!

Boken ger underbara insikter och tips och nu när jag blivit inspirerad av Ulrika Gabriel Inspiratör på Facebook att sätta igång en utrensning hemma ska jag leta fram boken ur något dammigt hörn och organisera mig!! Karen Kingtons hemsida är http://www.spaceclearing.com/html/

Jag började med garderoben och såg det överfulla golvet där man annars skulle kunna gå in och ställa sig för att lättare ta fram det man behöver. Jag konstaterade att en del ska till vinden, en del ska till en väninna och en hel hög med skor och stövlar passar inte längre så de ska BORT! Nu nöjde jag mig till en början med att ställa allt på hyllor och i rad...

Vad kan man då vinna på att rensa i röran??

Massor!! Bara tanken på att jag skulle sätta igång frigjorde energi, för det är det som det handlar om. Vare sig det är i vår kropp eller i garderoben eller rummet så stoppar spänningar, låsningar, smuts, damm och saker som inte används flödet av energier. Allt stagnerar och det gör förr eller senare ont någonstans, i kroppen eller själen.

Så gamla tiders storstädningar inför högtider eller årstidsväxlingar fyllde funktioner på många plan.

Så nu händer det saker! Häng på - rensa ut!

1 kommentar:

 1. Oh ja! Vilka energier det frigör!!
  Och vilken bra bok det är, Rensa i röran av Karen. Jag har läste den mååånga gåner och rensat lika mååånga gånger. För mig har det varit en lång process det där med rensandet. Hade så mycket att jag fick ta det i etapper - ser såhär i efterhand att det är så jag gått tillväga!
  Nu är det mer det där årliga som behöver göras i bostaden plus ta hand om källaren och några små förvaringsutrymmen.
  UlrikaGabriel´s utmaning är verkligen en hjälp på vägen!

  Lycka till med din rensning!

  SvaraRadera