fredag 30 december 2011

Nya löften eller nya mål för 2012

Katten snarkar bredvid mig, ovetande om att det är nyårsafton imorgon och att det är en dag då många avger nyårslöften. Löften som oftast handlar om radikala förändringar i livsstilen. Så radikala att för många blir det ej mer än ord sagda sista december...
För en innekatt skulle ett sådant löfte kanske handla om att hoppa några extra gånger upp på köksbänken, få familjen att kasta några bollar eller springa före med ett långt snöre...
Det skulle kanske behövas men om detta vet katten inget och snarkar lugnt vidare.

Jag har inte ofta gett nyårslöften och de gånger jag gjort det har jag inget minne av om jag höll dem eller ej...så då kan man ju lätt räkna ut hur det gick!

Men nu funderar jag lite! Läste i någon tidning eller i någon annans inlägg på facebook om att istället för att prata om att ge löften kan man tänka på vilka mål man har inför det kommande året.
Först tänkte jag lite trött att det är ju bara att använda ett nytt ord som ligger i tiden.
Men sedan har tanken återvänt om och om igen till det här med mål. Jag har känt på det, smakat på det, tittat på det, ja till och med lyssnat till klangen. Jag vet ju att det här med att ha målbilder fungerar och att det är effektivt att använda alla sina sinnen när man skapar målbilder.
Jag gillar det! Det känns mycket mer kreativt och lockande att skapa ett eller flera mål för 2012 än att ge löften.
Ett löfte är ett löfte som måste hållas för att det ska vara positivt. Brutna löften är inget kul...
På väg mot ett mål kan jag ha många delmål. Det ger energi och det ger möjlighet att omvärdera och förändra under tiden.

Så jag tänker fundera på vilka mål jag vill sätta för 2012 under morgondagen. Kanske klippa och klistra för att göra ett collage.
Jag tror att ett av mina mål ska vara att leka mer med katten. Han gillar kapplöpningar, från rum till rum - det blir bra för oss båda!

Jag säger snart Farväl 2011 och Välkommen 2012!!

Låt klockorna klinga imorgon vid midnatt!

Gott Nytt År!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar