torsdag 29 januari 2015

Befria din nacke - slipp onödiga spänningar och smärta


                Känner du igen dig själv eller andra när du ser den här reklambilden för IPhone 6?

Titta på nackens lutning framåt och hur huvudet är placerat långt ut från kroppen. Vet du hur många kilon ett huvud väger? Om du inte vet så kan jag berätta att ett huvud väger mellan 5,5 till 7 kilo. Titta igen på bilden. Kan du känna hur tungt huvudet blir om du har det som på bilden? Föreställ dig den belastning huvudets position blir på nacken. Brukar du titta på din mobil på det här sättet och om du ofta har ont i nacken så är det lätt att räkna ut att denna huvudposition kan vara en av anledningarna till att din nacke protesterar.

Det positiva är att det är lätt att ändra på. Det är lätt att bli av med spänningar i nacken orsakade av att du håller ditt huvud så här. Det är bara att låta bli! Lyft upp mobilen, ha den i en annan vinkel, lyft blicken och huvudet och låt nacken bli fri från den tunga bördan av att vara framåtlutad. Simsalabim, din nacke kommer att tacka dig!

Nu är det ju så att vi alla är hemfallna åt vanor, vilket betyder att så snart vi tänker på något annat gör
vi som vi alltid har gjort och mobilenhanden sjunker och då följer blicken, nacken och huvudet efter.
För att kunna ändra en vana behövs en vilja till förändring, medvetenhet om vad som just är och sker samt en metod för hur man går till väga.
Om du inte klarar det själv så kontakta närmaste Alexanderlärare. Vi är experter på att lära andra hur de ska kunna ändra dina vanor!

1 kommentar:

  1. Tack för igår Barbro! Det var skönt att få slappna av ordentligt och bra med givande tips. Verkligen bra! Ska ligga med en bok under huvudet oftare från och med nu.

    kram, Dorotea

    SvaraRadera