tisdag 11 augusti 2015

Den 10:e Internationella Alexanderteknik kongressen i Limerick Irland

Wow, så är den nu här. Alexanderteknikkongressen som jag har väntat på!

Jag flög från Göteborg tidigt i söndags tillsammans med en kollega och efter att ha landat på Dublins flygplats, hittat en buss och åkt drygt 3 timmar kom vi till University of Limerick.

Möten, möten möten med vänner och kollegor. Vi är över 700 deltagare från 35 länder och vi fick ett ståtligt mottagande med god mat, vin, Riverdance, irländsk folkmusik och en föreläsning av Michael Gelb som skrev Bodylearning, en introduktion till Alexandertekniken.

Måndagens första Continuous Learning hade jag valt att gå till Judith Stern från USA. Hon arbetade som fysioterapeut i 18 år innan hon utbildade sig till Alexanderlärare, främst med ryggproblem.
Hennes historia var intressant att höra. Hon hade en kusin som arbetade som pianist. Kusinen fick svåra problem med ischias och kunde inte längre arbeta, Judith skickade henne till de bästa inom det området i New York. Men hon blev inte bättre. Fick tid för operation. Då hade hennes musikervänner sagt att du måste prova Alexanderteknik innan du opererar dig. Vilket hon gjorde. Efter 4 Alexanderlektioner var hennes ischiasbesvär borta och hon kunde återgå till sitt arbete.
Judith hade blivit helt förbluffad, hon hade aldrig hört talas om någon som blivit besvärsfri så snabbt och hon hade heller inte hört talas om Alexanderteknik. Hon besökte själv samma lärare för att ta reda på vad hon gjorde, tittade på när kusinen fick en lektion och hon kunde se vilka förändringar som tog plats under lektionen men hon kunde inte förstå varför och hur de kunde ske. Alexanderläraren gjorde ju inget...!
Hon fick själv en lektion och efter det bestämde hon sig för att utbilda sig till Alexanderlärare vilket hon gjorde.
Idag ska jag gå på hennes fortsatta klass. Det är så mycket att välja på att det är svårt att välja...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar