söndag 21 augusti 2011

En morgon av funderingar i en tid av transformation

Att allt hela tiden förändras, det vet vi. Det är ganska pålitligt. Ändå går vi nog lite till mans omkring i perioder och klagar över att inget händer, att det står still, vi står och stampar på samma ställe.

Lever vi våra liv som om vi håller andan, tro, för det kan man ju göra en stund. Vi kan hålla andan, vi kan andas högt uppe i bröstet större delen av våra liv. Vi kan leva utan att djupandas, utan att tillägna oss så mycket syre som vi skulle göra om vi andades naturligt, utan begränsningar. Vi vet att syre är livsviktigt. Ändå sabbar vi vårt syreintag genom återhållen andning, rökning och genom miljöförstöring.

Kanske livet är för hisnande, för skrämmande eller möjligheterna för många. Så kanske håller vi andan för att hålla ett avstånd till det liv vi skulle kunna leva...

För allt rör sig och förändras precis hela tiden. Om vi kan och vågar vara närvarande i stunderna, i ögonblicken, då ser vi vårt liv, då andas vi vårt liv och vi kan uppleva livets ständiga transformation.

Ett vackert ord "transformation" vars synonymer är omvandling, omformning, ombildning, ändring, övergång.

Just nu ser och upplever jag stor förändring framför och omkring och i mig - det är spännande! Ofantligt spännande!

Sommaren övergår snart i höstens magiska tid och allt det gröna blir färgsprakande under en tid.

Ledigheten utmanas av arbetets rutiner och barnen börjar högstadiet och gymnasiet (där kan man snacka om transformation - nyss var de ju småbarn!!).

Mina kunskaper, insikter och erfarenheter inom Alexandertekniken fortsätter att fördjupas och Qigongundervisningen får också mer plats.

Från att mest arbeta i min egen regi, Equilibrium och i min lokal på Viloplatsen ser jag spännande samarbeten framför mig i höst. Jag fortsätter hos Sensus, har ett kort gästspel hos Vuxenskolan igen. Jag ser fram emot kurs hos Projekt Trappan.
Qigong i ett vackert hus i Haga, Alexanderteknik hos Pilates Complete på Kastellgatan och hos Yoga Divine på Kungsportsavenyn.

Massa förändringar, massor att kunna hålla andan inför. Men jag andas, jag närvarar och jag upplever en härlig måndag förmiddag!

För jag tror att det är det det handlar om när vi inte tycker att något händer och att allt står stilla. Vi glömmer att andas och vi glömmer att närvara i den stund som är Nu.

Leve Luften, Andningen, Livet och Nuet!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar