fredag 25 april 2014

Alla har talang

"Alla har talang" heter en bok skriven av Charlotte Hågård. Jag hade möjligheten att lyssna på henne när Qoola Qvinnor hade en glittrande fest inför kvinnodagen.
Hon hade mycket intressant att säga som kan vara en hjälp när man ska utveckla sig själv och sitt företag eller hitta ett nytt arbete. I boken kan man läsa att "Genom att våra talanger kommer så naturligt för oss har vi svårt att se att det är något unikt med oss själva".
Hon skriver också:
 "Ditt återkommande mönster av känslor, beteenden och reaktioner styrs av ditt mentala länksystem. Detta länksystem fungerar som ett filter som hjälper dig att sortera bort en massa saker och fokusera på andra. Det skapar ditt unika sätt att relatera till omvärlden".

Så om vi börjar funderar på vad vi gillar, dras till och har lätt för så lär vi känna våra talanger och sedan stämma av med om dessa talanger verkligen får utrymme och plats i våra liv, både privat och i yrkesliv.

Jag har en talang som egentligen andra har uppmärksammat mig på och som jag inte tänker så mycket på själv...

Jag har en naturlig talang för att sammanföra, förena och koppla samman.
Det har jag förstås nytta av i mitt arbete med människor då det är lätt för mig att möta och anknyta och att lära den jag undervisar att "koppla ihop sig själv" för att nå helhet. Det är ju även en effekt av Alexanderteknik. Så min talang fungerar väldigt bra ihop med Alexanderteknik.

Men nu tänkte jag på min naturliga förmåga att sammanföra andra människor med varandra och hur det sedan leder till något gynnsamt. Det har lett till både giftermål, vänskap, affärsrelationer och nätverk. Jag skulle kunna räkna upp hur många människor som helst som har fått kontakt med varandra genom mig.

Det är spännande och det är nu en talang jag nu tänker att kultivera mera medvetet!

Nu ska jag ut och sätta upp flyers om någon som har en helt annan talang - löpartalang!
Min kollega Malcolm Balk kommer hit och har workshops i The Art Of Running 23 & 24 maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar