fredag 9 oktober 2015

Skönt att slippa mobilen!


Min IPhone hade börjat leva sitt eget liv och den hade inte gått att uppdatera på jättelång tid.
För en vecka sedan bestämde jag mig för att införskaffa en ny, den här gången fick det bli en Samsung. Särskilt förtjust blev jag i asken...där fick den ligga kvar i flera dagar...

Alexanderteknik konfronterar dig med dina vanor, kan man säga. Keep them or let go!

Min "lätt" teknikfientliga inställning är ingen hjälp för mig när jag t ex får en ny mobil. Men jag får säga att jag plockade upp den och laddade den väldigt mycket snabbare än vad jag någonsin gjort tidigare! Heja mig!

En amerikansk blivande kollega arbetar på Apple.
Hon gav mig mantrat "I love New tech!" att tänka på. Först skrattade jag för min första reaktion var: nä, det gör jag verkligen inte!!!
Min  Alexanderteknikvana trogen sa jag stopp! Tänk om jag kunde tänka så, det skulle säkert hjälpa mig och göra det mycket roligare...
Så det mantrat tänker jag på då o då. Då ler jag inombords och plötsligt går det lättare.

Idag köpte jag ett fint fodral och jag har lärt mig att stänga av alla störande signaler, så vi är på god väg att bli kompisar, Sammy och jag!

Men det jag egentligen ville säga med denna blogg var att det har varit alldeles underbart befriande att gå hemifrån den här veckan utan mobilen. Jag har lämnat den hemma eftersom jag inte hade ett fodral.

En lättnad har det känts som, att vara utan den. För mobilen förpliktigar mig att kolla den, att använda den och den upptar tid som jag hellre ägnar åt annat! En tids-och energitjuv i den rätta bemärkelsen.

Nu är det fredag kväll! Ha en härlig helg!

Vill du veta mer om Alexanderteknik, läs här

1 kommentar:

  1. Jag var helt emot smartphone för drygt ett år sedan, men nu kan jag inte leva utan den ; -) Tänk så lätt man kan ändra sig.

    SvaraRadera