söndag 10 januari 2016

God fortsättning med nyårsgåvan 52 nya veckor!

2016 -  ett nytt år att fylla med det som är meningsfullt!

Jag tycker om både avslutet av ett år som gått och början på ett nytt. Det är både högtidligt och spännande. Därför skriver jag årets första blogg med någon slags guldfärg för början av ett år är som en guldskatt. Så rikt och fyllt med både slipade och oslipade diamanter. En del ser man tydligt vad det är och annat är endast anade möjligheter. 

Om jag gett några nyårslöften? Nja, inte direkt. Jag kommer alltid på för sent att det kunde vara kul att göra det, men löften behöver man först tänka på ett tag och planera, annars rinner de ut i sanden.

Jag har däremot börjat året med att rensa bort saker och ting och kommer att fortsätta med det under resten av januari månad. 
Om jag vill fylla året med sådant som är meningsfullt behöver jag först rensa bort det som inte behövs, det som hindrar och det som vilseleder.
Det gäller både hemma och på jobbet. Det kan vara saker, det kan vara papper eller mail. Eller känslor och tankar. Det kan absolut vara VANOR.
För att få idéer om vad som kan rensas som jag inte  har tänkt på själv så har jag gått med i en
"Utrensningsutmaning" på Facebook som leds av Smpl. 

Rensa 200 saker på 20 dagar. Jag började  1/1 och har redan rensat ut en hel del. Det är en befrielse att göra sig av med det som inte längre är till nytta. En del lämnas till second hand och en del till vår gårds gemensamma utrymme för dylikt. En hel del är skräp och kan slängas.

När man släpper taget om något som man håller fast, vare sig det är gamla anteckningar, kläder och möbler eller muskelspänningar så kommer flödet igång. Då mår man bättre på alla plan!
Man får nya idéer, ser saker från andra håll samt blir rörligare i både knopp och kropp.
             Praktisk ergonomi - Alexanderteknik för dig 2016                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar