torsdag 11 februari 2016

Uppmärksamma hela dig och din hälsa från Alla Hjärtans Dag till Musarmens DagIdag finns det dagar för det mesta! Dagar att fira och dagar att uppmärksamma.
Igår var det Semlans dag och jag har redan hunnit med tre stycken...(tjuvstartade i fredags). Hur många har du ätit?.
Semlor, våfflor, kräftor, surströmming, gås och lussekatter är som svenska samhällets kollektiva ätvanor. På så särskilda dagar att de finns med i almanackan. En del vill ha ärtsoppa och pannkakor på torsdagar. För att inte glömma alla olika maträtter och godiset på jul. Eller lördagsgodis och fredagstacos...Alla äter inte likagärna alla dessa saker men när tillräckligt många gör det så blir det såpass van-ligt att det är självklart. Det står i tidningen, det annonseras, affärerna gör särskilda montrar och skyltar, det blir tävlingar om vilka som erbjuder och gör godast.

Andra dagar firas och uppmärksammas kanelbullar, hunden, katten, kramen, mopeden, barnets, sjukdomar, tillstånd, föreningar, flaggor, födelsedagar, bröllopsdagar, dopdagar osv i all oändlighet.

Det är intressant med hur vi är inställda på dessa dagar. En del bryr sig mer och en del mindre. En del väntar på dem och en del vill helst strunta i dem.

Personligen är jag förtjust i att fira i vardagen och att medvetet ge mig tid att uppmärksamma vissa företeelser och händelser.
Firar och uppmärksammar du t ex Alla Hjärtans Dag som infaller nu på söndag eller Musarmens dag som är 14 dagar senare, den 28:e februari?

Så nu skapar jag ett Uppmärksamhetsfält mellan Alla Hjärtans Dag till Musarmens Dag, från 14/2 - 28/2.


Här är länken till  facebookeventet: 
https://www.facebook.com/events/1184221408274133/

Syftet med dessa 14 dagar är att träna uppmärksamhet och medvetenhet med ett helhetstänk.

Inom olika rörelser betonas vikten av t ex närvaro, medvetenhet, kroppskännedom, andning, hjärtats intelligens, hjärnan och intellektet, fitness, meditation osv. Många gånger behövs avskildhet, särskilda grupper, särskilda kläder, särskilda hjälpmedel, särskild andning, särskilda rörelser m.m.
Det är viktigt att känna sig hemma och hitta tillhörighet och för att bli riktigt bra på något och fördjupa sig behöver man ofta välja en metod/en väg. 
Men det är inte alltid så lätt att få med sig, "hela sig" i vardagen. Det beror ofta på att vi är i nästa steg. Vi tappar bort nuet och är i det förflutna eller framtiden. Vi är mycket "i huvudet" och känner av specifika delar av kroppen. Speciellt om vi har ont någonstans, då det tar mycket av vår uppmärksamhet.

För de flesta så är vardagen full av göranden både på jobbet och fritiden. Många tider att passa och måsten att få in under dagen. Men vi har alltid med oss vår kropp och våra rörelser, vår hjärna och våra tankar, vår själ och våra känslor. Härigenom har vi när som helst, när vi så väljer, möjlighet att träna uppmärksamhet och medvetenhet utifrån ett helhetstänkande.

Välkommen att vara med under dessa 14 dagar. 
Klicka in dig i facebookeventet och följ med på en uppmärksamhetsresa!

Här är länken igen. https://www.facebook.com/events/1184221408274133/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar