fredag 8 december 2017

Julkalender Lucka 6: Vintervila

Allt förutom människan tycks ta det lugnare och vila mer när det är den mörka årstiden och vinter. När man ser sig om i naturen syns det tydligt eller hur? Vi vet ju det. Egentligen. Alla som har någon form av trädgård eller täppa vet att allt vissnar ner och frön och lökar göms i jorden för att komma fram och expandera när ljuset och de långa dagarna återkommer.

Inte vi inte. Vi springer runt som skållade råttor och gör allt vi kan för att hinna med. Men vi glömmer bort att vintern är en tid för att gå inåt, vila och hushålla med de resurser vi har. Vi skulle alla må så mycket bättre om vi kunde komma ihåg detta. Att ta det lugnt några gånger per dag. Andas och njuta av stillhet.

Alexandertekniken erbjuder övningen semisupine som är som klippt och skuren för återhämtning av energi. Du släpper spänningar och tänker inte på allt annat som annars gärna surrar i våra huvuden.

Så det är tipset för den här helgen. Lägg dig minst en gång per dag på en filt eller ett liggunderlag på golvet. Med några pocketböcker under huvudet, fötterna i golvet, i höftbredd med knäna mot taket. Händerna vilande på magen eller på golvet. Ögonen öppna. 15-20 minuter.
Boka en Alexanderlektion hos någon av oss lärare i Sverige så får du hjälp med övningen och hur du ska tänka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar